Muzlu Kakaolu Topkek

DiscoKralı

New member
Muzlu Kakaolu Topkek


Malzemeler

– 2 adet yumurta

– 1 su bardağı toz şeker

– 1 büyük çay bardağı sıvı yağ

– 1 büyük çay bardağı süt

– 3 adet muz

– 3 yemek kaşığı kakao

– 1 paket kabartma tozu

– 1 su bardağı un

– 1 çay bardağı damla çikolata

– İsteğe göre

– Krem Şanti

– Çikolata Sos

– Meyveler



Muzlu kakaolu topkek tarifi oldukça pratik bir tariftir. Geniş bir kabın içerisine 2 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri koyun. Mikserle ya da çırpıcıyla iyice çırpın. Burada yumurta ve şekerin çok iyi çırpılıp neredeyse krema kıvamına gelerek, beyaza yakın bir renk alması çok önemli. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsanız, kekiniz o kadar kabaracaktır. Bu püf noktayı unutmayın! 3 adet muzu çatal yardımı ile başka bir kapta iyice ezin.



Ezdiğiniz muzları şeker ve yumurta karışımının olduğu kaba ilave edin. Bir kez daha bu sefer hepsini birlikte iyice çırpın. Ardından 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı sütü ekleyin. Bu kez sadece biraz karıştırın. Bir elek yardımıyla 1 su bardağı unu malzemelerin bulunduğu kaba eleyerek ilave edin. 3 yemek kaşığı kakao ve kabartma tozunu ekleyip iyice kıvamını alana kadar karıştırın. En son 1 çay bardağı damla çikolatayı ekleyin. Muffin kaplarınızı tek tek yağlayın.



İçerisine hazırladığınız kek karışımından koyun. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, muffin kaplarının tamamının doldurulmaması. Kapları yarısından daha az olacak şekilde doldurun. Kekiniz kabardığında taşmaması için az doldurmanız gerekiyor. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.



Piştikten sonra soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerine çikolata sosu dökebilir ya da krem şanti ile süsleyebilirsiniz. Mevsimine uygun meyvelerden üzerine ekleyerek servis edebilir kekten daha fazlasını yaratabilirsiniz.